М'ясо

Засолювання сала в розсолі

Найчастіше сало використовується у вареному чи копченому вигляді. Крім цього, з нього можна приготувати чудовий борщ та інші страви.

Копчене сало можна придбати в магазині або приготувати власноруч. Як засолити сало в розсолі? Існують різні варіанти засолювання, але вони легко відтворюються в домашніх умовах. Калорійність сала становить близько 820 калорій (ккал).

Засолювання простим способом

Інгредієнти:

  • Шпік – 900 г;
  • Часник;
  • Сіль;
  • Перець за смаком;
  • Спеції до смаку.

Приготування:

  1. Розрізати сало на шматки розміром із кулак. Очистити часник і підготувати по одному зубку часнику на кожен шматок сала. Підготувати спеції: перець, мелене насіння кропу, а також хмелі-сунелі.
  2. Взяти ємність для засолення (бажано, щоб це була емальована каструля) і покрити дно приправами.
  3. Потім ретельно натерти сало сіллю.
  4. Викласти його в ємність шкірою вниз.
  5. Посипати спеціями та давленим часником. Сіль слід додавати у великій кількості.
  6. Добре утрамбувати солоне сало в каструлі.
  7. Зверху накрити каструлю кришкою меншого діаметру (можна використовувати тарілку).
  8. Покласти гніт, а потім покласти каструлю в тепле місце приблизно на 3-4 дні.
  9. По закінченню цього часу вийняти сало з каструлі, струсити сік, загорнути в паперовий рушник і покласти в холодильну камеру.
  10. Страва готова! Після охолодження можна насолоджуватися неймовірним смаком та чудовим ароматом сала.
  11. У салі близько 815,6 ккал.

Рецепт просто приголомшливий! Смачного!

Швидкий спосіб

Інгредієнти:

  • Шпик – 1 кг;
  • Часник – 2-3 головки;
  • Коріандр;
  • Перець червоний мелений;
  • Базилік;
  • Лавровий лист;
  • Паприка;
  • Чебрець – за смаком;
  • Сіль велика – до смаку.

Приготування:

  1. Нарізати сало шматками 10 на 15 см і зробити глибокі надрізи на три-п’ять сантиметрів.
  2. Ретельно натерти продукт приправами, часником та сіллю.
  3. Щільно вкласти в емальований посуд, рясно посолити.
  4. Помістити сало з часником у холодне місце приблизно на 5 днів.
  5. По закінченню цього часу, страва готова до вживання.
  6. Калорійність – 820 калорій (ккал).

Легкий спосіб

Інгредієнти:

  • Шпик – 1 кг;
  • Сіль – до смаку;
  • Вода – 1 л;
  • Лушпиння цибулі та часнику – 1 склянка;
  • Спеції до смаку.

Приготування:

  1. Приготувати сольовий розчин у таких пропорціях: кілограм солі на літр води.
  2. Закип’ятити його, додати лушпиння цибулі та спеції, ще трохи прокип’ятити
  3. Зменшити вогонь, помістити в отриманий сироп свиняче сало нарізане шматками 10 на 15 сантиметрів і проварити протягом півтори години (можна близько двох годин).
  4. Вийняти з розсолу шматки сала, остудити їх і ретельно натерти сумішшю давленого часнику та приправ за смаком. Посолити.
  5. Замотати паперовим рушником і відправити в ходильну камеру.
  6. Калорійність – 816 калорій (ккал).

Блюдо готове! Смачного!

Сало в тузлуку

Сало, засолене за цим рецептом у домашніх умовах, може тривалий час зберігатися, не втрачаючи своїх смакових якостей. Воно не жовтіє, відрізняється чудовим смаком та чудовим ароматом.

Інгредієнти:

  • Сало – 2 кг;
  • Вода – 5 склянок;
  • Сіль – 1 склянка;
  • Часник;
  • Приправи пряні – до смаку.

Приготування:

  1. Приготувати розсіл. Для цього слід взяти п’ять склянок води та розвести в них одну склянку солі.
  2. Закип’ятити розсіл, а потім охолодити до кімнатної температури.
  3. Тим часом нарізати сало невеликими шматками і покласти (не щільно) у трилітрову банку. При цьому слід додавати між шарами продукту часник та різні приправи. Посолити на смак
  4. Залити розсіл у банку та накрити кришкою.
  5. Витримати сім днів і можна вживати, страва готова!
  6. Винести сало у прохолодне місце для тривалого зберігання.
  7. Калорійність сала – 826 калорій (ккал).

Рецепт легкий, але дуже смачний! Смачного!

Сало з прорізом та часником

Інгредієнти:

  • Шпик з прорізом – 1 кг;
  • Сіль;
  • Перець;
  • Приправи до смаку.

Приготування:

  1. Вибрати сало з прорізом та м’якою шкірою.
  2. Розрізати його на шматки розміром 5 на 10 сантиметрів.
  3. Ретельно натерти сало кам’яною сіллю.
  4. Щільно викласти в емальований посуд в один шар.
  5. При необхідності викласти солоне сало другим шаром.
  6. Накрити тарілкою, що щільно входить у ємність із продуктом.
  7. Витримати 2 дні.
  8. Потім дістати продукт, замотати в папір і відправити в холодильник. Зверніть увагу, що часник слід загортати в папір разом із салом.
  9. Калорійність продукту – 830 калорій (ккал).

Борщ із фрикадельками

Інгредієнти:

  • Шпік – 300 г;
  • М’ясо – 400 г;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Капуста – підлога качана;
  • Картопля – 3 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Буряк – 1 шт.;
  • Перець солодкий – 2 шт.;
  • Помідор – 2шт.;
  • Оцет – ½ ч. л.;
  • Сіль;
  • Перець та спеції до смаку.

Приготування:

  1. Поставити каструлю на вогонь. Закип’ятити воду, додати нарізану картоплю та капусту.
  2. Варити до напівготовності.
  3. Морква та цибуля спасерувати до золотистої скоринки. Додати на сковороду перець та помідори. Гасити 2 хвилини.
  4. Зі шпику та м’яса приготувати фарш для фрикадельок, додати яйце, поперчити, посолити.
  5. Додати фрикадельки до борщу, відварити на повільному вогні 5 хвилин.
  6. Наприкінці приготування додати відварені буряки, змішані з оцтом.
  7. Вимкнути борщ і дати йому настоятися 10 хвилин.
  8. Перед подачею на стіл прикрасити зеленню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *