Показує 36 Результат(и)
Крупи

Шкода та користь рису для організму

Рис на Сході – те ж саме, що і жито з пшеницею на Заході. Він присутній у більшості стравах цієї частини світу. Прадавня оброблювана культура малокалорійна, завдяки цьому факту жителі Азії довго живуть і уникають проблем із зайвою вагою. Чи так він ситний, багатий необхідними людському організму елементами? Користь та шкода рису для організму – …

Крупи

Вівсяне толокно користь та шкода – рецепт приготування

З появою багатого асортименту товарів на полицях супермаркетів і магазинів, люди забувають про старі, але корисні продукти і рецепти. Для нагадування стаття, про вівсяне толокно. Користь та шкода – рецепт приготування.

Крупи

Користь і шкода квасолі для жінок і чоловіків

Вітаємо вас на своєму сайті, дорогі читачі! На порядку денному смачна тема для обговорень. Сьогодні ми поговоримо про те, що є квасолею, яку користь і шкоду вона може принести для людини. Бути байдужим по відношенню до квасолі – здійснювати великий гріх. Адже світ дізнався про квасолю ще більше 7 тис. років назад, а значить вона …

Крупи

Як і скільки варити сочевицю?

Перед початком приготування сочевицю потрібно перебрати. В ній можуть зустрічатися занадто всохлі зерна або частинки листя. Сміття в хорошій сочевиці практично немає, тому процес цей не займе багато часу. Після перебирання зерен потрібно ретельно промити їх в холодній воді.

Крупи

Як і скільки варити квасолю?

Квасолю можна варити не лише в звичайній каструлі, але і з використанням мікрохвильової печі, мультиварки або пароварки. Час приготування в кожному з вказаних варіантів відрізнятиметься. Об’єднує усі способи процес підготовки бобів. Квасолю обов’язково потрібно замочувати і перебирати.

Крупи

Як і скільки варити горох?

До варіння рекомендується вимочувати горох у воді впродовж декількох годин. В середньому цей процес складає 6-10 годин. Важливим нюансом в даному випадку є заливка гороху тільки холодною водою і розміщення посудини далеко від газової плити або інших джерел тепла. Якщо перетримати горох у воді, то він може почати бродити.

Крупи

Як і скільки варити сою?

Перед початком приготування сою обов’язково потрібно замочувати у воді. Краще протримати її в рідині не менше 10-12 годин. У сирому вигляді соя в їжу не вживається. Страви готуються на основі свіжих або сухих бобів, а також окари (звареної і подрібненої сої). Під час замочування боби рекомендується посолити. Соя не має ні власного смаку, ні запаху, …

Крупи

Як правильно вибрати горох?

Горох відрізняється не лише за сортами, але і за способом реалізації. У продажу є, як у свіжому вигляді, так і у сушеному. Кожна категорія гороху має свої відмінності і правила вибору. У широкому сенсі усі різновиди гороху можна розділити на дві категорії: цукрові і лущильні. Перший варіант найчастіше продається у свіжому або стручковому вигляді, другий …