

Користь сиру для організму людини
Неможливо точно назвати час “винаходу” сиру. Цілком можливо, продукт з’явився випадково: наші далекі предки залишили молоко, що скисло, без належного нагляду, і з нього витекла вся сироватка. Поява і розвиток сільського господарства сприяла пошуку рішень, що дозволяють зберігати молочні продукти довго і без збитку якості.

Користь і шкода гарбузового соку для жінок і чоловіків
У гарбуза є своя “столиця”, це місто Мортон, США, штат Ілінойс. Там ростуть “найправильніші” плоди, які раз на рік беруть участь у виставці-продажі, на який з’їжджаються любителі цього овочу з багатьох країн світу. Найменший плід може важити менше кілограма, а найбільший досягати двох з половиною центнерів.

Користь і шкода шоколаду для організму
Шоколад – найпопулярніший десерт у світі. Його вживають як в чистому вигляді, так і в якості різноманітних начинок, прикрас. Хоч це і солодощі, але все ж таки він корисний для організму. Головне, вибрати якісний продукт. Найкориснішим вважається гіркий, чорний вид, адже в нім міститься менше цукру, а, це означає, що він менш калорійний.

Користь і шкода оцту для організму людини
Без якого продукту не можна закривати банки на зиму? Відповідь ясна – без оцту! У кожної господині полиці на кухні обов’язково захаращені всілякими спеціями, приправами, соусами, і серед усієї цієї великої кількості продуктів обов’язково можна побачити оцет. Якщо у вас немає оцту в будинку, це означає що ви недобросовісна хазяєчка.

Користь і шкода фенхелю для організму
Пряну, ароматичну рослину людина споживала ще за часів Давньої Греції і Давнього Риму. Фенхель застосовувався при лікуванні багатьох захворювань, його вважали здатним виганяти “злих духів”, покращувати зір і подовжувати життя. Назва рослини пішла від латинського слова, яке означає “сіно”, греки називали його “марафоном”, як і те знамените поле, на якому сталася битва.